Květák se žampiony dušený na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1350 g Květák
  • 20 g Sůl
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 451.5 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, opláchneme, uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a rozebereme na malé růžičky.

  • 2

    Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na polovině dávky másla, zastříkneme vývarem z květáku a osolíme.

  • 3

    Nakonec k žampionům přidáme květák a zbylé máslo a ještě dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu