Květák se žampiony dušený na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 451.5 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme, uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a rozebereme na malé růžičky.
-
2
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na polovině dávky másla, zastříkneme vývarem z květáku a osolíme.
-
3
Nakonec k žampionům přidáme květák a zbylé máslo a ještě dodusíme doměkka.