Zelí kysané bílé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 900 g Zelí kysané
  • 2 g Kmín celý
  • 50 g Tuk
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 194.9 mg
  • Vláknina 3928 mg
  • Vitamín A 3928 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme.

Komentáře k receptu