Zelí kysané bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 194.9 mg
- Vláknina 3928 mg
- Vitamín A 3928 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme.