Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Celer bulvový
  • 600 g Okouník mořský
  • 8 ks Limetka
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1073.2 mg
  • Vláknina 17396.8 mg
  • Vitamín A 17396.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C.

  • 2

    Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená.

  • 3

    Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet.

  • 4

    Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři.

Komentáře k receptu