Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1073.2 mg
- Vláknina 17396.8 mg
- Vitamín A 17396.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C.
-
2
Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená.
-
3
Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet.
-
4
Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři.