Okouni se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 5.5 mg
  • Vláknina 56 mg
  • Vitamín A 56 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené okouny potřeme uvnitř i na povrchu sardelovou pastou a máslem. Vložíme je na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

  • 2

    Upečené okouny podle chuti osolíme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme šťávou z pečení.

Komentáře k receptu