Pikantní játrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 12 g
- Sodík 994 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 769.9 mg
- Vláknina 7045 mg
- Vitamín A 7045 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.
-
2
Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.
-
3
Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
-
4
Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.