Kuře kung pao

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 125 g Ořechy Kešu
  • 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Chilli paprička sušená
  • 0.333333 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1102.3 mg
  • Vláknina 20438.5 mg
  • Vitamín A 20438.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.

  • 2

    Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.

  • 3

    Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.

  • 4

    Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.

Komentáře k receptu