Kuře kung pao
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 125 g Ořechy Kešu
- 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Chilli paprička sušená
- 0.333333 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 24 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1102.3 mg
- Vláknina 20438.5 mg
- Vitamín A 20438.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.
-
2
Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.
-
3
Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.
-
4
Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.