Studená polévka z červené řepy s cuketou a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Červená řepa
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Šalotka
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 670.5 mg
  • Vláknina 11864.6 mg
  • Vitamín A 11864.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci restujeme asi 5 minut na oleji půlku nakrájené cibule, oloupanou, na plátky pokrájenou cuketu, na kousky rozkrájený řapíkatý celer a nadrobno nasekanou šalotku, přidáme špetku soli.

  • 2

    Směs dokořeníme kardamomem, zalijeme litrem vody, poté vaříme asi 20 minut. Odstavíme, po vychladnutí odložíme do ledničky.

  • 3

    Před servírováním ještě přidáme do polévky citronovou šťávu, na plátky rozkrájenou uvařenou červenou řepu, sůl a pepř, vše zamícháme.

  • 4

    Nakonec polévku nalijeme do misek, dozdobíme na kostičky nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu