Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1518 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 936.5 mg
- Vláknina 15114.8 mg
- Vitamín A 15114.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
-
2
Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
-
3
V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.