Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.23 kávová lžička Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Prosciutto sušené
  • 1 šálek Polenta
  • 8 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1518 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 936.5 mg
  • Vláknina 15114.8 mg
  • Vitamín A 15114.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.

  • 2

    Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.

  • 3

    V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.

Komentáře k receptu