Kuře se zázvorem a pomerančem
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 180 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 109 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 6856.5 mg
- Vitamín A 6856.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, mrkev na proužky, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, maso krájíme na nudličky.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mrkev, česnek a vše opékáme na silném plameni 3 minuty. Vmícháme maso spolu se zázvorem, opékáme 10 minut, maso by mělo být křehké a řádně propečené.
-
3
Rajčatový protlak smícháme v misce se Sherry, pomerančovou šťávou, cukrem a Solamylem. Směs vmícháme do masa a zahříváme do zhoustnutí. Přidáme dílky pomeranče a opatrně zamícháme. Již nezahříváme.
-
4
Pokrm rozdělíme do předehřátých misek, ozdobíme nasekanou pažitkou a servírujeme.