Studená polévka z červené řepy
Suroviny
- 300 g Červená řepa
- 500 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Zakysaná smetana
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Wasabi mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 316.7 mg
- Vláknina 4585.8 mg
- Vitamín A 4585.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu, sloupnuté a na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, nastrouhaný zázvor, wasabi, ocet, olej, vývar, sůl, pepř a kysanou smetanu (polovina dávky) dáme do mixeru a rozmixujeme najemno.
-
2
Umixovanou směs přecedíme přes síto do mísy, kterou potom dáme do chladničky. Podáváme studenou, ozdobenou kysanou smetanou.