Studená polévka z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Červená řepa
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Wasabi mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 316.7 mg
  • Vláknina 4585.8 mg
  • Vitamín A 4585.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu, sloupnuté a na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, nastrouhaný zázvor, wasabi, ocet, olej, vývar, sůl, pepř a kysanou smetanu (polovina dávky) dáme do mixeru a rozmixujeme najemno.

  • 2

    Umixovanou směs přecedíme přes síto do mísy, kterou potom dáme do chladničky. Podáváme studenou, ozdobenou kysanou smetanou.

Komentáře k receptu