Francouzský pikantní slaný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 36 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 433.9 mg
- Vláknina 2535 mg
- Vitamín A 2535 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, moukou, špetkou soli a pepře a muškátovým oříškem.
-
2
Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme. Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na kolečka nakrájené šalotky a na kostičky pokrájenou slaninu. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.
-
3
Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.