Křupavé čínské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2017 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 222 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 669.7 mg
- Vláknina 6925 mg
- Vitamín A 6925 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 34.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy čínského zelí rozebereme, vrchní tuhé listy nepoužijeme, omyjeme pod tekoucí vodou a řádně osušíme papírovými ubrousky. Každý list poté svineme do trubičky a nakrájíme na velmi tenké proužky, připomínající řasy.
-
2
Arašídový olej rozehřejeme ve woku, zelí do oleje opatrně nasypeme a smažíme zhruba půl minuty. Dle potřeby můžeme smažit v několika dávkách. Hotové zelí vyndaváme z woku lopatkou s otvory a odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby odsál přebytečný olej.
-
3
Zelí vložíme do mísy, osolíme, pocukrujeme, přidáme pražené piniové oříšky, řádně promícháme a servírujeme.