Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 34 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 721.4 mg
- Vláknina 12966 mg
- Vitamín A 12966 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nakrájíme krůtí prsa na nudličky, smícháme je s tymiánem, přidáme pár kapek citronové šťávy, pokapeme olejem a necháme odležet.
-
2
Očistíme fazolové lusky, seřízneme jejich konce a pokrájíme asi na 4 cm kousky. K tomu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme pár kapek octa a promícháme.
-
3
Na pánvi orestujeme krůtí maso. Jakmile je hotové, přihodíme fazolky a orestujeme. Přidáme ochucenou cibuli a osolíme.
-
4
Na talíři podáváme s praženými mandlemi nebo osmaženou slaninou.