Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Cibule červená
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Mandle
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 721.4 mg
  • Vláknina 12966 mg
  • Vitamín A 12966 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme krůtí prsa na nudličky, smícháme je s tymiánem, přidáme pár kapek citronové šťávy, pokapeme olejem a necháme odležet.

  • 2

    Očistíme fazolové lusky, seřízneme jejich konce a pokrájíme asi na 4 cm kousky. K tomu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme pár kapek octa a promícháme.

  • 3

    Na pánvi orestujeme krůtí maso. Jakmile je hotové, přihodíme fazolky a orestujeme. Přidáme ochucenou cibuli a osolíme.

  • 4

    Na talíři podáváme s praženými mandlemi nebo osmaženou slaninou.

Komentáře k receptu