Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1169 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 1822.2 mg
- Vláknina 21144.5 mg
- Vitamín A 21144.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.
-
2
Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.