Orientální rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Platýz - filety
  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 4 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 1377 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 8253.3 mg
  • Vitamín A 8253.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.

  • 2

    Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.

  • 4

    Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.

  • 5

    Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.

Komentáře k receptu