Orientální rybí polévka
Suroviny
- 60 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Platýz - filety
- 850 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 4 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 96 g
- Sodík 1377 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 8253.3 mg
- Vitamín A 8253.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.
-
2
Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
3
Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.
-
4
Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.
-
5
Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.