Pudinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 275 g Cukr palmový
  • 100 g Kokos čerstvý
  • 80 ml Mléko kokosové
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Banánové listy
  • 6 ks Pandánové listy
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3786 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 276 g
  • Sodík 5219 mg
  • Bílkoviny 165 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 806.2 mg
  • Draslík 4079.4 mg
  • Vláknina 43000 mg
  • Vitamín A 43000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme banánové listy. Musíme je změkčit, aby nepraskaly a netrhaly se. Vložíme je na 10-20 minut do trouby a blanšírujeme. Z banánových listů připravíme 12 koleček o průměru asi 15 cm. Položíme na sebe 2 kolečka. Jedno s žílami podélně a druhé s žílami svisle. Vytvoříme první sklad maximálně 4 cm od okraje a propíchneme jej ostrým párátkem. Totéž zopakujeme na protější straně a ještě ve dvou dalších bodech, takže vzniknou 4 rohy. Dno zploštíme. Totéž zopakujeme s dalšími kolečky z listů, takže máme 6 čtverhranných mističek.

  • 2

    V misce rozmícháme kokosové mléko, vejce, cukr, sůl a rozmačkané čerstvé nebo usušené, na malé kousky nasekané pandánové listy. Mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pudinkový základ potom přelijeme přes síto do misky a vyhodíme pandánové listy.

  • 3

    Přidáme do pudinku kokosovou dužinu (mladou, čerstvou, nakrájenou na kousky, nebo oranžový batát nebo 1 chlebovník) a zamícháme. Naběračkou přendáme pudink do banánových mističek. Měla by sahat asi 1 cm pod okraj.

  • 4

    Do pánve Wok nalijeme vodu asi do poloviny pánve a přivedeme na prudkém ohni k varu. Mističky z banánových listů naskládáme na talíř, který budeme moci postavit na mřížku z tradičního bambusového pařáku, jenž je umístěn nad hladinou vody v pánvi.(Pokud máme perforovaný tácek na napařování, nemusíme mít talíř.)Pozor na popálení ruky. Zmírníme plamen na minimum a necháme zvolna vřít. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit v páře asi 10 - 15 minut. Po 10ti minutách zkontrolujeme, je-li v pánvi dost vody.

  • 5

    Pudinky podáváme v pokojové teplotě nebo vychlazené. Můžeme je skladovat v uzavřené nádobě 3-4 dny.

Komentáře k receptu