Rýžový nákyp se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 16.3 mg
- Vláknina 1297 mg
- Vitamín A 1297 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1240.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.
-
2
Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.
-
3
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.