Škvarečkové mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 48 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 498.4 mg
- Vláknina 15250 mg
- Vitamín A 15250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 16.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji opečeme.
-
2
Přidáme oloupané mandle a spolu s masem za stálého obracení pražíme. Mandle mají být zlatohnědé a škvarečky červené a křupavé.
-
3
Škvarky i mandle necháme okapat, nasypeme do misky a mírně osolíme.
-
4
Ihned podáváme.