Rýže rajčatová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 75 g Tuk
  • 630 g Rýže loupaná
  • 30 g Česnek
  • 15 g Sůl
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 75.3 mg
  • Vláknina 3994 mg
  • Vitamín A 3994 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak a zastříkneme vodou. Velmi krátce podusíme, přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme a zvolna zavaříme. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec udušenou rýži promícháme vidličkou.

Komentáře k receptu