Nepečený krémový dort s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mascarpone
  • 200 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 g Cukr krupice
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sušenky Club - máslové
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Pomeranče
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 1872.8 mg
  • Vitamín A 1872.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.

  • 2

    V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.

  • 3

    Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.

  • 4

    Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.

  • 5

    Zdobíme plátky pomeranče.

Komentáře k receptu