Nepečený krémový dort s pomeranči
Suroviny
- 200 g Mascarpone
- 200 g Sýr Lučina - termizovaný
- 100 g Cukr krupice
- 85 g Máslo čerstvé
- 200 g Sušenky Club - máslové
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Pomeranče
- 5 plátek Želatina bílá plátky
- 4 polévková lžíce Likér pomerančový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 40 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 1872.8 mg
- Vitamín A 1872.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu.
-
2
V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme.
-
3
Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme.
-
4
Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit.
-
5
Zdobíme plátky pomeranče.