Polévka ředkvičková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 374.5 mg
- Vláknina 5009.2 mg
- Vitamín A 5009.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme očištěné, na kousky nakrájené ředkvičky a necháme uvařit doměkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.