Vepřové řízky plněné Hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 150 g Strouhanka
  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 181.1 mg
  • Draslík 475.7 mg
  • Vláknina 1863 mg
  • Vitamín A 1863 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme dílky Hermelínu, překryjeme druhou polovinou a okraje přiklepneme.

  • 2

    Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaném s pivem a obalíme ve strouhance. Řízky smažíme zvolna po obou stranách v rozehřátém oleji, aby se prosmažil i sýr.

Komentáře k receptu