Vepřové řízky plněné Hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 60 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 181.1 mg
- Draslík 475.7 mg
- Vláknina 1863 mg
- Vitamín A 1863 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme dílky Hermelínu, překryjeme druhou polovinou a okraje přiklepneme.
-
2
Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaném s pivem a obalíme ve strouhance. Řízky smažíme zvolna po obou stranách v rozehřátém oleji, aby se prosmažil i sýr.