Polévka květáková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 874.4 mg
- Vláknina 11678.8 mg
- Vitamín A 11678.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme květák rozebraný na růžičky, trošku kmínu a necháme uvařit do měkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.