Těstoviny domácí přílohové (polotovar)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 900 g Mouka pšeničná hrubá
  • 160 g Vejce slepičí
  • 140 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 67.7 mg
  • Draslík 21.4 mg
  • Vláknina 4320 mg
  • Vitamín A 4320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z prosáté mouky, vajec a vody zpracujeme těsto. Rozdělíme je na menší bochánky, které necháme přikryté odpočinout asi 20 minut.

  • 2

    Bochánky rozválíme na pomoučeném vále na tenké placky. Po částečném oschnutí placky nakrájíme na různé tvary - flíčky, široké nudle apod. Necháme proschnout.

  • 3

    Těstoviny vaříme obvyklým způsobem, navaří se až o 150%.

Komentáře k receptu