Vepřová kýta plněná vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 688.3 mg
- Vláknina 1369.8 mg
- Vitamín A 1369.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.
-
2
Otvor uzavřeme špejlí.
-
3
Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.
-
4
Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.
-
5
Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.
-
6
Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.