Moravské zelí

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zelí kysané
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 580.4 mg
  • Vláknina 10699 mg
  • Vitamín A 10699 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme.

  • 3

    Uvaříme doměkka.

  • 4

    Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku.

  • 5

    Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme.

  • 6

    Nkonec zelí okyselíme octem.

Komentáře k receptu