Citronová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 213.7 mg
- Vláknina 5586.5 mg
- Vitamín A 5586.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.
-
4
V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.
-
5
Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.