Makrely po zadarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 41 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 0.4 mg
- Vláknina 65.5 mg
- Vitamín A 65.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné makrely vykucháme, omyjeme a podélně rozřízneme na poloviny. Rozložíme je na talíř.
-
2
Olej, ocet, sůl a pepř vidličkou ušleháme a směsí makrely zalijeme. Necháme marinovat asi 30 minut.
-
3
Potom ryby pečeme na rozehřátém roštu v troubě po obou stranách.