Makrely po zadarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.5 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 65.5 mg
  • Vitamín A 65.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné makrely vykucháme, omyjeme a podélně rozřízneme na poloviny. Rozložíme je na talíř.

  • 2

    Olej, ocet, sůl a pepř vidličkou ušleháme a směsí makrely zalijeme. Necháme marinovat asi 30 minut.

  • 3

    Potom ryby pečeme na rozehřátém roštu v troubě po obou stranách.

Komentáře k receptu