Sekané bifteky se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 841.3 mg
- Vláknina 8200.5 mg
- Vitamín A 8200.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Konzervu míchané zeleniny necháme okapat. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři asi 2 cm silné bifteky.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj bifteky a opékáme z každé strany asi 4 minuty. Pak je dáme na mísu a necháme v teple.
-
3
Ve výpeku osmažíme cibulky, až jsou měkké. Přilijeme brandy, vaříme asi minutu, pak snížíme teplotu.
-
4
Přidáme zeleninu, smetanu a za stálého míchání vše prohřejeme, ale už nevaříme. Ochutíme solí, pepřem a podáváme s bifteky.