Kuře v limetové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 973.6 mg
- Vláknina 12237.2 mg
- Vitamín A 12237.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 9.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
-
2
Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
-
3
Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
-
4
Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.