Kuře v limetové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 125 g Mandle
  • 5.5 g Tuk
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Meduňka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Martini bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 973.6 mg
  • Vláknina 12237.2 mg
  • Vitamín A 12237.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 9.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.

  • 4

    Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.

Komentáře k receptu