Polévka fazolová s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 93 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 893.5 mg
- Vláknina 13654.8 mg
- Vitamín A 13654.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule.
-
2
Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky.
-
3
Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou.
-
4
K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme.
-
5
Dle chuti přidáme pálivé papričky.