Filé z lososa
Suroviny
- 50 g Hroznové víno
- 800 g Losos - filety
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 717.9 mg
- Vláknina 1277.2 mg
- Vitamín A 1277.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozpůlíme. V hrnci přivedeme k varu víno s cibulí, česnekem, bobkovým listem a vodou, vaříme asi 5 minut. Kuličky vína rozpůlíme.
-
2
Filé z lososa dáme do vývaru, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 8–10 minut. Hotové porce ryby upravíme na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu procedíme do odměrky.
-
3
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a lehce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme 200 ml vývaru z lososa a přivedeme k varu. Po 3–4 minutách vmícháme rozpůlené hrozny a smetanu. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčku rozdělíme na jednotlivé porce ryby a ihned podáváme.