Pstruh po podgoricku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 119.4 mg
- Draslík 767.6 mg
- Vláknina 441 mg
- Vitamín A 441 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Ryby osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme ve větším množství oleje.
-
2
Oloupaný česnek a omytou petržel nasekáme nadrobno a promícháme se zakysanou smetanou.
-
3
Pstruhy rozdělíme na poloviny a páteř vyjmeme. Porce upravíme na talíře a polijeme připravenou smetanovou zálivkou.