Slané křehké pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 208.1 mg
  • Draslík 13.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým.

  • 3

Komentáře k receptu