Slané křehké pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 45 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 208.1 mg
- Draslík 13.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým.
-
3