Tabouleh
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 150 g Kuskus
- 125 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Petržel - nať
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 7 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 764.3 mg
- Vláknina 10322.2 mg
- Vitamín A 10322.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou, necháme nabobtnat a vychladnout. Rajčata omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky, okurky rovněž.
-
2
Mátu a petrželku omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme.
-
3
Olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř smícháme a dresinkem přelijeme salát. Dobře promícháme a necháme asi půl hodiny odležet.
-
4
Římský salát omyjeme, osušíme a listy otrháme až na srdíčko, to nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do salátu, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
-
5
Zbývající listy salátu upravíme na velkou plochou mísu a rozložíme na ně hotový salát.