Vlažný bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 637.5 mg
  • Vláknina 7502.3 mg
  • Vitamín A 7502.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na poloviny.

  • 2

    Cibuli a vejce natvrdo posekáme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželku opláchneme, rozsekáme na jemno.

  • 3

    Smícháme ocet, olej, sůl, pepř, přidáme cibuli, petrželku a kapary. Ještě teplé brambory opatrně promícháme s vejci a slaninou, pak přelijeme dresinkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu