Fenyklový salát s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 208 mg
- Vláknina 6019.8 mg
- Vitamín A 6019.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje.
-
2
Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
-
3
Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout.
-
4
Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku.
-
5
Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem.