Fenyklový salát s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 208 mg
  • Vláknina 6019.8 mg
  • Vitamín A 6019.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl opláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do rozpáleného oleje.

  • 2

    Pocukrujeme a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Z hlávek salátu radicchia odloupneme jednotlivé listy, opláchneme je a necháme oschnout.

  • 4

    Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu, sůl, pepř a vymícháme hladkou omáčku.

  • 5

    Listy salátu rozdělíme na čtyři talíře, na ně dáme fenykl a přelijeme sýrovým dresinkem.

Komentáře k receptu