Nedělní vafle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Tuk
  • 50 g Cukr krupice
  • 75 g Ořechy lískové
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Sójový nápoj
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 96.8 mg
  • Vláknina 2466 mg
  • Vitamín A 2466 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk ušleháme s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k tuku a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 2

    Sójový nápoj, mouku, prášek do pečiva a mleté lískové oříšky zapracujeme po částech do žloutkové hmoty. Nakonec vmícháme sníh.

  • 3

    Vaflovač předehřejeme a upečeme v něm 8 vaflí dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu