Zeleninový salát z grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 1028 mg
- Vláknina 21494.8 mg
- Vitamín A 21494.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.
-
2
Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.
-
3
Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.