Zeleninový salát z grilu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 1028 mg
  • Vláknina 21494.8 mg
  • Vitamín A 21494.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.

  • 2

    Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.

  • 3

    Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.

Komentáře k receptu