Hřebenatky s česnekem a koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 738.7 mg
- Vláknina 1614.5 mg
- Vitamín A 1614.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou.
-
2
Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na čtyři kusy. Máslo a olej rozpustíme ve větší pánvi. Přidáme cukety a smažíme je, až budou měkké. Vyjmeme z pánve, přidáme nakrájený česnek a smažíme, až bude zlatavý. Přidáme ostrou čili omáčku a promícháme.
-
3
Do omáčky přidáme mušle a 1-2 minuty vaříme. Vmícháme limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a kousky cukety.
-
4
Ihned podáváme na nahřátých talířích.