Krab se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 7 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 899.5 mg
- Vláknina 7229.5 mg
- Vitamín A 7229.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.
-
2
Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.
-
3
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.
-
4
Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.
-
5