Polévka cibulová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 282.4 mg
- Vláknina 4358 mg
- Vitamín A 4358 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli na proužky nakrájenou podusíme na tuku. Přisypeme hladkou mouku a společně osmahneme. Přilijeme zhruba 0,5 l vody, mírně osolíme a povaříme cca 15 min.
-
2
Zvlášť uvaříme v osolené vodě na kostky nakrájené brambory a po změknutí vše přilijeme k polévce.
-
3
Ke konci polévku přikyselíme, přisladíme a přidáme nasekanou petrželovou nebo cibulovou nať.