Polévka cibulová

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 282.4 mg
  • Vláknina 4358 mg
  • Vitamín A 4358 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli na proužky nakrájenou podusíme na tuku. Přisypeme hladkou mouku a společně osmahneme. Přilijeme zhruba 0,5 l vody, mírně osolíme a povaříme cca 15 min.

  • 2

    Zvlášť uvaříme v osolené vodě na kostky nakrájené brambory a po změknutí vše přilijeme k polévce.

  • 3

    Ke konci polévku přikyselíme, přisladíme a přidáme nasekanou petrželovou nebo cibulovou nať.

Komentáře k receptu