Solnohradské noky z piškotového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr moučkový
  • 400 g Vejce slepičí
  • 250 g Cukr krupice
  • 300 g Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 172.2 mg
  • Draslík 54.1 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.

  • 3

    Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.

  • 4

    Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.

  • 5

    Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu