Jablkový závin z listového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 15 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 109.1 mg
- Vláknina 5228.4 mg
- Vitamín A 5228.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru asi 15-20cm široký a asi 2mm silný. Do středu plátu nasypeme po celé délce strouhanku a na ni naklademe omytá, oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka. Posypeme je cukrem se skořicí a omytými, spařenými rozinkami.
-
2
Jeden podélný okraj těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme jej rozmíchaným vejcem. Druhý okraj přeložíme stejně a krátké okraje závinu přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek.
-
3
Na povrchu potřeme závin rozmíchaným vejcem a v horké troubě jej upečeme dozlatova - nejprve prudčeji zapékáme a dopékáme volněji.
-
4
Upečený závin nakrájíme a posypeme jej moučkovým cukrem.