Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami
Suroviny
- 750 g Zelí čínské
- 125 g Sýr Gouda 45%
- 125 g Ovesné vločky
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 30 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 707.4 mg
- Vláknina 11394.5 mg
- Vitamín A 11394.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat.
-
2
Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
3
Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia.
-
4
Pokrm podáváme posypaný lístky petržele.