Květák na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 220 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 637.2 mg
  • Vláknina 7524.7 mg
  • Vitamín A 7524.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibulku na másle, přidáme papriku a orestujeme.

  • 2

    Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kousky.

  • 3

    Osolíme a dusíme doměkka.

  • 4

    Moukou rozmíchanou v mléce zahustíme omáčku, přidáme smetanu a dochutíme.

Komentáře k receptu