Uzený losos s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 4 ks Saturejka
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Losos uzený
  • 1 ks Meduňka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1341 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 167 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 885.8 mg
  • Draslík 3483.5 mg
  • Vláknina 58217 mg
  • Vitamín A 58217 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme fazolky a saturejku, fazolky nakrájíme na kousky a obojí přelijeme horkou osolenou vodou a vaříme asi 20 minut doměkka.

  • 2

    V hrnku rozpustíme máslo. Do misky vložíme žloutky, citronovou kůru a šťávu, špetku soli, pepř a 2 lžíce vody. Misku ponoříme do vodní lázně a šleháme, až krém zhoustne. Potom po kapkách přimícháme tekuté máslo a nakonec přidáme tabasco.

  • 3

    Fazolky slijeme a odstraníme saturejku. Lusky upravíme na talíře a přidáme po dvou plátcích uzeného lososa. Přelijeme je citronovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu