Celerová polévka s pórkem
Suroviny
- 0.5 kostka Bujón hovězí
- 200 g Celer bulvový
- 100 g Pórek
- 20 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brambory
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 dl Voda pitná
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 272.5 mg
- Vláknina 3721.3 mg
- Vitamín A 3721.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer, bramboru a omytý pórek nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na másle. Zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme doměkka.
-
2
Po uvaření vše prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko rozšlehané s moukou a vaříme ještě 5 minut. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónové kostky a opepříme.
-
3
Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.