Ledvinky Criolla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí ledviny
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 515.6 mg
  • Draslík 538.8 mg
  • Vláknina 2744 mg
  • Vitamín A 2744 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme blány a tuk. Namočíme je do teplé octové vody, promneme a potom omýváme ve studené vodě, až zůstane čirá. Ledvinky osušíme a nakrájíme příčně na plátky.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a sůl. Vše krátce podusíme. Omáčku zahustíme trochou nastrouhaného chleba.

  • 3

    Nakonec přidáme ledvinky a dusíme je v omáčce doměkka.

Komentáře k receptu