Rajčatová polévka se zeleninou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 3 ks Brambory
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 hrst Hrášek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Rajčata
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 26.8 mg
- Draslík 1170.7 mg
- Vláknina 13075.9 mg
- Vitamín A 13075.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na větší kusy. Očištěný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, oloupaný celý česnek a vše vaříme s kořením, cukrem a máslem v osolené vodě doměkka.
-
2
Polévka má být velmi hustá.
-
3
Podáváme ji s nastrouhaným sýrem.